Musa Göçmen Senfoni Orkestrası'ndan "Hayat Ağacı - Terek" gösterisi

Musa Göçmen Senfoni Orkestrası, Nardugan gecesinde Başkentliler ile buluştu. "Hayat Ağacı - Terek" başlıklı bu büyüleyici müzikal gösteri, ışıkla, geceyi gündüzle geçirme olayıyla birlikte hayata ilham veriyor.

Musa Göçmen Senfoni Orkestrası, Kadim Türk töreni Nardugan gecesinde Ankaralı sanatseverlerle buluştu. MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirilen “Hayat Ağacı - Terek” ödüllü müzikal gösteri, muhteşem bir deneyim yaşattı.

Gösteri, geceyi gündüzle, devam eden ışıkla karşılaşma temasını işlerken, Hayat Ağacı'nın mistik gölgesinde birlik ve beraberlik duygusu sahneye taşındı. Nardugan'ın kadim kültürü sanatla harmanlayan etkinliği, hem görsel hem de işitsel bir şölen sundu.

Bu özel gece etkinliğe katılanlara, Nardugan törenini kutlamak ve Hayat Ağacı'nın gölgesinde birlik olma hissini paylaşmak için eşsiz bir fırsat sundu.

Orkestra, sonrasında dans gösterisi gerçekleşti.

Yakup Türkal, Musa Göçmen Senfoni Orkestrası'nın "Hayat Ağacı - Terek" gösterisinde yaptığı konuşmada, Kadim Türk geleneklerini ve doğaya olan bağlılığını vurgulayan anlamlı bir konuşma gerçekleştirdi. Türkal, Türklerin binlerce yıl öncesine dayanan kültürel üretime sahip çıkma sürecini dile getirirken, "Hayat Ağacı" metaforu üzerinden geçmiş, bugün ve geleceğin bağlarını anlattı.

"Kökleri geçmişimizi, dalları geleceğimizi anlatıyor"
diyen Türkal, "hayat ağacı" metaforunu kullanarak, ateşin geçmişe, dalların ise geleceğe uzandığına işaret etti. Türkal, “Biz Anadolu olarak köklerimizi sağlam salmışız, ancak dallarımızı bir türlü açamıyoruz. Artık bu dalların açılma zamanıdır” dedi.

Yakup Türkal, doğanın insanlığa sunduğu ilhamı da ele aldı. Mustafa Göçmen ile birlikte orman projesinden bahseden Türkal, Cumhuriyetin 100. yılı ithafen 81 ilde ve Türklerin yaşadığı diğer coğrafyalarda ormanlar bölgeleri hedeflediklerini açıkladı. Bugüne kadar 4 binden fazla fidan diktiklerini belirten Türkal, bu teknolojiyi yalnızca çevreyi değil, toplumsal birlik ve beraberliğini de güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti.

Herkes için eşit yaşam standartlarının olması gerektiğini vurgulayan Türkal, doğanın insanların sunduğu özgürlük ilkesinden yola çıkarak özgür ve her birey için adil ve eşit yaşam standartlarının sağlanması gerektiğine dikkati çekti.

İnsanların dini, mezhep veya etnik kimliklerinden bağımsız olarak bu değerlerin önemli olduğunu belirten Türkal, kadim Türk geleneklerinin yaşatılmasının önemine dikkat çekerek, Hayat Ağacı'nın gölgesinde yeniden buluşmanın mutluluğu dile getirdi.

Yakup Türkal, Nardugan töreninin, "doğayla uyumlu bir yaşam biçimi" olduğunu hatırlatarak, kültür ve doğaya sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber