Türk Mutfağı Haftası Ankara Etkinlikleri’nde Keçiören Mutfağı tanıtılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 24-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası Ankara Etkinlikleri Başkent Millet Bahçesi’nde başladı. Etkinliğe Keçiören Mutfağı da katıldı.

Keçiören Belediyesinin de stant açarak katılım sağladığı gastronomi şöleninde ilçenin yöresel lezzetleri Osmanlı şerbeti, höşmerim, Ankara usulü tandır tanıtılarak, vatandaşlara ikram ediliyor. Etkinlikler sabah saat 10.00 ile akşam saat 20.00 arası gerçekleştiriliyor.

Türk Mutfağı Haftası Ankara Etkinlikleri kapsamında Başkent’in tüm ilçelerinin kendilerine özgü zengin ve köklü gastronomi kültürü sergilenirken, kurulan organik pazarda yerel üreticilerin doğal ve geleneksel yöntemlerle ürettiği ürünler satışa sunuluyor.

Ayrıca mutfak lezzetlerin hazırlama yöntemleri de gözler önüne seriliyor.

Etkinliğe gastronomi dünyasının önemli isimleri panel ve söyleşilerle katkı sunarken, gastronomi sohbetleri, yemek yarışmaları ve gastro şovlar da düzenleniyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber