Muhtarlar kendini "Devlete yük değil, katkı" olarak görüyor

Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı Tepebaşı Mahallesi'nde ikinci dönemini sürdüren Muhtar Keziban Ünal Gür, anadolugazete.com.tr'ye verdiği röportajda, muhtarlık serüvenini ve görev anlayışını anlattı. Gür, "Muhtarlık, devlet bütçesine yük değil, katkıdır." diyerek, bu anlayışla görevine devam ettiğini vurguladı.

ÖZEL HABER GAMZE ERDOĞAN:

Keçiören Tepebaşı Mahallesi'nde ikinci dönemini sürdüren Muhtar Keziban Ünal Gür, muhtarlık görevini ve toplumsal katkılarını anadolugazete.com.tr'de değerlendirdi. Gür, muhtarlık kurumunun devlet bütçesine katkı sağladığını vurgularken, mahalledeki temizlik hizmetlerinden altyapı sorunlarına, pandemi döneminin zorluklarından sosyal projelere kadar geniş bir yelpazede açıklamalarda bulundu.

TEPEBAŞI ÇÖP KONTEYNERLERİNİ SEVİNÇLE BEKLİYOR

Mahallede temizlik konusunda büyük bir sorun yaşamadıklarını belirten Gür, "Belediye ekipleriyle güzel bir iletişimimiz var. Herhangi bir aksama olduğunda ekipleri arıyorum ve gerekenleri yapıyorlar." dedi.

Keçiören Belediyesinin dağıttığı çöp konteynerlerinden memnun olduklarını belirten Gür, "Konteyner isteyenler ve istemeyenler vardı. İstemeyenler, konteynerlerin yağmur sonrası dolup koku yapması ve gece çöplerin toplanırken çıkan gürültüden şikayet ediyordu. Ancak isteyenlerin sayısı fazlaydı ve belediyemizin faaliyete geçmesi bizi mutlu etti. Kısa zamanda mahallemizde olmasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

"ANKARA GENELİNDE ALTYAPIYA YATIRIM YAPILMASI GEREKİYOR"

Tepebaşı Mahallesi'nin altyapı sorunlarının az olduğunu belirten Gür, "Mahallemiz dere yataklarına kurulmuş değil, bu nedenle daha şanslıyız. Ankara genelinde altyapı hizmetlerine yatırım yapılması bekleniyor" dedi. Mahallenin yaşlı nüfusundan dolayı göç vermesi hakkında da bilgi veren Gür, "Binalarımızın yaşlı oluşu, asansör eksikliği gibi sebeplerle mahallemiz belli bir yaş üstü sakinlerinden göç verdi." dedi.

"İKİ YILDIR ASGARİ ÜCRET ALIYORUZ DİYE YÜK OLDUK"

Pandemi döneminin zorluklarına dikkati çeken Gür, "Pandemi süreci, muhtarlar için büyük bir yük getirdi. 7/24 hizmet vererek, elektriği kesilen, suyu taşan gibi acil durumlarda ilk başvurulan kurum bizler olduk. Muhtarlıklar, yalnızca ikametgâh ve nüfus cüzdanı veren yerler olarak görülüyor, bu da bizi üzüyor. Oysa biz, devlete yük değil, katkı sağlıyoruz. Pandemi sırasında, sadece iki bin 400 TL ödenek alarak birçok sorunu çözdük ve asgari ücretle çalıştığımız iki yıl boyunca yük olarak görülmek bizi gerçekten yaralıyor. Muhtarlık, vatandaşların sorunlarını çözmede hayati bir köprü işlevi görüyor." dedi.

"MAHALLEMİZ DİLEDİĞİ SÜRECE GÖREVİMİN BAŞINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Mahalledeki çocukların kültürel etkinliklere katılımını artırmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarından bahseden Gür, şunları söyledi:

"Okul etkinliklerine ekonomik sebeplerden dolayı katılamayan çocuklar için, okul idaresiyle görüşüp Kültür Bakanlığı'nın çocuklara yönelik tiyatro ve sinema gösterimleri için randevu aldık. Çocukları belediye tarafından karşılanan otobüsle gösterilere götürdük, bu olay onlarca hikâyeden yalnızca bir tanesi. Mahallesi ile empati kuran ve mahallesini tanıyan bir muhtarım."

Tepebaşı Mahalle Muhtar Keziban Ünal Gür, mahalle sakinlerinin desteğiyle görevine devam edeceğini ve "Mahallesini çok iyi tanıyan bir muhtar olarak, sakinlerimiz dilediği süre içinde görevimin başında olmaya devam edeceğim." şeklinde konuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber