Fatih Ünal projelerini anlattı: “Keçiören 2-3 yıl içinde bir şantiye şehir haline gelmeli”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili ve Keçiören Belediye Başkan Aday Adayı Av. Fatih Ünal, Keçiören'e dair projelerini ilk kez anadolugazete.com.tr’ye açıkladı.

ÖZEL HABER: MUHAMMED AYBER

anadolugazete.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Orhan Kemal Erkılıç, Yazı İşleri Müdürü Adem Yavuz Irgatoğlu ve anadolugazete.com.tr Muhabiri Muhammed Ayber’in sorularını cevaplayan ABB Meclis Başkanvekili ve Keçiören Belediye Başkan A. Adayı Fatih Ünal, projelerini ve seçim stratejisini anlattı.

Kentsel dönüşümden ulaşıma kadar pek çok konuda projelerinin olduğunu ifade eden Fatih Ünal, gönül belediyeciliği anlayışıyla hizmet etmek için belediye başkanlığına talip olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Aday adayı olarak çıktığımda iki fotoğraf verdim. Birisi kasket ve sarı yelekli bir fotoğraf, ikincisi ise çocukların arasında bir selam verdiğim fotoğrafım var. Ben bir gönül belediyeciliğine inanıyorum. Gönül belediyeciliği çok önemli, insanların kalbine girmek, gönlüne girmek, insanlarla bir arada olmak, gençlerle bir arada olmak, onların dünyasına girmek bence çok önemli."

“GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ VE HİZMET BELEDİYECİLİĞİ ÜZERİNE ÇITAYI KURACAĞIZ”

"Gönül belediyeciliği ve hizmet belediyeciliğine inanıyorum. İki temel ilkeyi inşallah birleştireceğiz. Bu ikisi üzerinden çatıyı kurmayı planlıyoruz. Bunun içine kentsel dönüşümü de koyun, bunun içine gençlerle ilgili faaliyetleri, çalışmaları da koyun. Yani bir sürü projemiz, çalışmamız şu an devam ediyor. Hali hazırda bunları çalışıyoruz ama iki temel ilkemiz var. Bir gönül belediyeciliği iki hizmet belediyeciliği.

Keçiören’de çok güzel işler yapıldı. Keçiören’de AK Parti belediyeciliğinin güzel örneklerini görmek mümkün. Bu anlamda ben tüm belediye başkanlarımıza, çalışmış arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok güzel bir Estergon Kalemiz var. Yeni bir kule (Cumhuriyet Kulesi) yaptık. O kule de Keçiören’e renk katacaktır. Yeşillikleri hiç anlatmıyorum bile, parklarımızla apayrı bir kent Keçiören."

“GENÇ NÜFUSUMUZ ÇOK FAZLA”

"Genç nüfusumuz çok fazla. Gençlerle ilgili çalışma mutlaka yapılmalı. Bununla ilgili şu an mevcut belediyemizin güzel çalışmaları var. Okul yapımından gençlerle ilgili faaliyetlere, sportif faaliyetlere kadar her türlü çalışmanın içerisinde olduk ve bunları destekledim. Burada gençlerin ahlaken gelişimi, sporcu anlamında gelişimi önemli."

“SOSYAL BİR FESTİVAL KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK İSTİYORUZ”

"Keşke her genç bir sporu güzel şekilde yapabilse, keşke Keçiörenli her genç güzel bir müzik aletini çalabilse. Keşke her genç sosyal bir çalışmanın içinde olabilse. Yani genç dediğiniz kendini yenileyerek hayata somut bir proje geliştirebilse, sosyal bir festival kültürünü Keçiören’de mahalle mahalle yaşatabilsek. TeknoFest gibi biz de sosyal bir festival kültürünü her bir mahallede, her sokakta, her okulda yaşatmak istiyoruz. Onun için her gencin bir spor dalında iyi olmasını arzu ediyoruz. İlla profesyonel olmasına gerek yok. Her gencin bir müzik dalında iyi olmasını arzu ediyoruz. Her genç ahlaken kendini iyi geliştirsin istiyoruz. Bunlarla ilgili gereken her türlü çalışmayı yapacağız. Yani gönül belediyeciliğinin içine ne giriyorsa onun çalışmasının alt yapısını kuracağız."

"KEÇÖEREN'İN YARISININ KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRMESİ GEREKİYOR"

"Keçiören'de ne eksik derseniz, kentsel dönüşüm olmazsa olmazımız. O altmış, yetmiş yıllık eski bölgeler bence acilen kentsel dönüşüme tabi olmalı. Keçiören’in neredeyse yarısı şu an kentsel dönüşüme girmeli. Yani Keçiören iki üç yıl içinde bir şantiye şehir haline gelmeli ve ferah nefes alan şehirler, nefes alan siteler, nefes alan yeni bir kültür oluşturmalıyız."

“ÇOCUKLARIMIZ ARTIK MAHALLE ARASINDA, SOKAK ARASINDA TOP OYNAMAMALI”

"Çocuklarımız artık mahalle arasında, sokak arasında top oynamamalı. Maalesef şu an hali hazırda sokak arasında top oynamaya çalışan çocuklarımız var. O kadar park yapmamıza rağmen daha yetiremedik. Bu konularda kentsel dönüşümü bitirmeli ve sosyal donatılarıyla bunu çoğaltmalıyız. Çocuklarımızın sportif alanlarını çoğaltmalıyız, yeşil alanları çoğaltmalıyız. Bunlarla ilgili ne yapılması gerekiyorsa bunu yapacağız. Ben Keçiören’in şu anda en büyük projenin bu olduğunu düşünüyorum."

“YER ALTI TÜNELLERİ AÇMAMIZ LAZIM”

"Keçiören Belediyesini aşan projeler olabilir belki ama yer altı tünelleri açmamız lazım. Yani şehirlerin altını da kullanmamız gerekiyor. Uygun yerlerde yer altı tünelleri, yer altı yolları açmamız gerekiyor. İstanbul buna geçti. Keçiören’de de bu elzem. Diğer yandan metro çalışmasını çoğaltmamız gerekiyor. Hem Ovacık’tan Etlik üzerinden yer altından giden bir metro çalışması olabilir. Hem Ovacık’tan Kuşcağız, Keçiören tarafını bağlayan yani Keçiören metrosuna bağlanan bir hat olabilir. Böyle bir yuvarlak çizecek bir yapı oluşturmalıyız. Ringlerin çoğalması lazım ve ring hattının ücretsiz olması lazım. Şu an metro kullanımı olmuyorsa bu şu anki büyükşehir belediyesinin yanlış politikalarından kaynaklı. İnşallah Ankara Büyükşehir Belediyesini de AK Parti olarak aldığımızda hem Ankara Büyükşehirle beraber hem ilçe belediyesi olarak hem de hükümetimizle beraber bu sıkıntıları giderecek çalışmalar yapacağız."

“FATİH KÖPRÜSÜ’NE HİÇ BAŞLAYAMADILAR”

"Fatih Köprüsü'nü mesela iki buçuk, üç yıldır yapacağız dediler. Hatta animasyonda gösterdiler ama buna rağmen Fatih Köprüsü’ne hiç başlayamadılar. Bağlum’un üst tarafında AK Parti zamanında 50 metrelik bir yol açtık. Çok çabuk bitirilebilirdi ve hizmete kazandırılabilirdi ama maalesef yönetimin hafızasının olmaması, çapının yetmemesi, o gibi çalışmaları yapmamasına neden oldu. Bu gibi çalışmaları hemen acilen bitireceğiz. İlçe belediyesi olarak bitirebilir miyiz? Tabii ki bunlar Ankara Büyükşehir Belediyesi olmadan olmaz, hükümetsiz olmaz ama yer altı tünelleri açmamış şart. Keçiören’i bunlar kurtarır. Kentsel dönüşümle beraber bu gibi çaplı çalışmalarla Keçiören’i farklı şekillerde bölmeliyiz."

“YUKARDAN DA AŞAĞIDAN DA KEÇİÖREN’İ BİRBİRİNE BULUŞTURMAMIZ, BİRLEŞTİRMEMİZ GEREKİYOR”

"Yeni minibüs hatları, yeni otobüs hatları oluşturmamız gerekiyor. Bakın en çok çalışan minibüs hattı bizde Ostim-Batıkent-Keçiören hattıdır. Nasıl yapılıyor? Yukarıdan gelip Keçiören’i geçiyor, oradan Aşağı Eğlence üzerinden Batıkent’e kadar gidiyor. O dolmuş hattını insanlar Ayvalık’a gitmek için kullanıyor; Etlik’e gitmek için, Kuşcağız'a, Esertepe’ye, Gazino’ya, Pınarbaşı'na, Bademlik'e, Aktepe’ye gitmek için kullanıyor. 'O minibüs hattı üzerinden başka bir minibüs veya otobüs kullanarak iki şekilde gidebilirim.' hesabı yapılıyor. Keçiören’i bir bütün olarak düşünmek lazım. Ayvalı da bizim, Etlik de bizim. Yukardan da aşağıdan da Keçiören’i birbirine buluşturmamız, birleştirmemiz gerekiyor. Ama bunlar büyükşehirle de beraber yapılacak bir şey. İnşallah iyi bir büyükşehir belediye başkan adayımızla beraber Keçiören’i yeniden şekillendirmeyi umuyoruz."

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber