Ankaralıların "çalışmıyor" dediği ekran bilgi sistemine EGO "Çalışıyor" diyor!
Ankara’da hizmet veren 415 numaralı EGO otobüs hattında, durakları gösteren dijital ekranın uzun süredir çalışmadığından yakınan vatandaşlar, bu durumun toplu taşıma kullanan yolcuları mağdur ettiğini belirtiyor.
ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM
Ankara’da Aktepe-Yeşiltepe-Ulus-Kızılay güzergâhında hizmet veren 415 numaralı EGO otobüs hattında, durakları gösteren ekran bilgi sisteminin uzun zamandır çalışmadığı vatandaşlar tarafından dile getiriliyor.
EKRAN ARIZALI, YOLCULAR STRESLİ
Özellikle farklı güzergahlardan gelip bu hattı kullanan yolcular, durak isimlerini takip edemedikleri için otobüsün camından dışarı bakarak inecekleri durağı bulmaya çalışıyor. Dolayısıyla bu durum, yolcuların durakları kaçırma endişesi yaşamasına neden oluyor. Her gün işe veya okula gitmek için bu hattı kullanan bazı vatandaşlar, yolculuk sırasında yaşadıkları bu sıkıntının hem zaman kaybına hem de stres yaşamasına neden olduğunu ifade ediyor.
1.jpeg
VALİDATÖRLER YENİLENDİ ANCAK DURAK CİHAZLARI ÇALIŞMIYOR
Geçtiğimiz aylarda Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından yenilenen Elektronik Ücret Toplama Sistemi (validatör) ile usulsüz kart kullanımının önüne geçilmesi hedeflenirken, yolcuların daha hızlı geçiş yapması ve otobüs içindeki ekranlarla görsel ve sesli yolcu bilgilendirmesi yapılacağı belirtilmişti.
Toplu taşımada yolcu konforunu artırmak amacıyla validatörlere yatırım yapılırken, mevcut sorunların göz ardı edilmesi ise yolcular arasında memnuniyetsizliğin artmasına neden oluyor. Durak bilgisini gösteren dijital cihazın yenilenmesi veya tamir edilmesi yaşlı ya da engelli bireylerin seyahatlerini kolaylaştırmak açısından da büyük önem taşıyor.
YETKİLİLER "SORUN YOK" DEDİ, VATANDAŞ "SORUN VAR" DİYOR!
Ankara’da toplu taşımayı aktif olarak kullanan yolcular, yetkililere seslenerek durak bilgisini gösteren cihazların bir an önce onarılmasını talep ediyor.
EGO yetkililerinden edinilen bilgilere göre cihazlar çalışıyor ancak vatandaşlar bu cihazların çalışmadığını fotoğraf çekerek ispat ediyor.
222.jpeg