Ankara'daki kıraathaneler Eris varyantına karşı hazır mı?

Ankara'da 50 yıllık kıraathane tecrübesine sahip Recep Aksu, yeni ortaya çıkan Eris varyantına karşı kıraathanelerin dikkatli olması gerektiğini belirterek tedbirler konusunda uyardı!

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Aydınlıkevler Mahallesi’nde kıraathane işleten Recep Aksu, yeni ortaya çıkan Eris varyantına karşı hazırlıklı olduklarını belirtti. Aksu, "Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre hareket ediyoruz. Olası bir pandemi durumunda önceki deneyimimizden istifade ederek, kıraathanemizde dezenfekte makinamızı hazır tutmaktayız." dedi.

Olası salgın durumunda "Eğer ‘Herkes maske takacak!’ denilirse bu talimatları ivedilikle uygularız. Kolonya servisimiz her daim masada bekliyor. Gelen müşterilerimize pandemi olmasa da ikram ediyoruz. Ayrıca temizliğe önem veriyoruz" diyerek bu konuda tedbirli olduklarını belirtti.

AKSU’DAN UYARI

Kıraathanelerde dikkat edilmesi gereken konularda uyarı yapan Aksu, şunları söyledi: "Sadece Eris varyantı değil, herhangi bir virüs veya pandemi durumunda da eğer kurallara uymazsak, salgının yayılmasına neden olabiliriz. Bu nedenle herkesin bireysel olarak dikkatli olması gerekiyor.

Recep Aksu, "Yeni çıkan Eris varyantının ne kadar tehlikeli olduğunu bilemeyiz. Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre şu anda korkulacak bir durum yok ancak her varyantın yayılma hızı daha farklı oluyor, hızı ve etkileşmesi daha çok düşüyor. Bunları çok iyi biliyoruz" sözleriyle bilinçli bir esnaf olarak hareket ettiklerini belirtti.

Ayrıca gerek işletme sahiplerinin gerekse vatandaşın dikkatli olması ve kurallara uyması gerektiğinin altını çizen Aksu, “Sadece kendi sağlığımızı değil, başkalarının sağlığını da düşünerek hareket etmeliyiz. Maske takmalı, mesafeyi korumalı ve hijyene dikkat etmeliyiz." uyarısında bulundu.

“KIRAATHANEMİZDE 3 KÜTÜPHANE VAR”

İşletmeci Recep Aksu, kıraathanesinde 3 kütüphane olduğu bilgisini aktararak, şu ifadelere yer verdi:

“Bir kıraathanenin olmazsa olmazı kütüphanedir. Çok eskiden kıraathanelerin esas açılış gerekçesi de buydu. İnsanlar gelir hem çay kahve içer hem de kitap okurlardı. Kendilerini evlerinde gibi hissederlerdi. Fakat zamanla sadece çay kahve içmek veya oyun oynamak için bir yer haline gelmiş gibi görünse de biz bu değerli kültürümüzü ve geleceğimizi aynı şekilde yaşatmaya kararlıyız. Öyle ki belediye görevlileri 30 yer gezdikleri halde sadece bizim kıraathanede kütüphane bulduklarını belirtmişlerdi. Bu da bizi çok mutlu kılmıştı. 50 yıldır her tabakadan müşteriyi ağırladık, ağırlamaktayız. Hala bizde mahalle kültürü var. Gelen müşterilerimiz hep semt halkı ve burası onların keyif aldıkları ikinci evleri gibi. Onlar memnun kaldıkça biz de mutlu oluyoruz. Esnaf olarak müşterilerimize karşı sorumluluklarımız var. Sorumluluk alınca her şeyin üstesinden geliriz.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber