Ankara kahvenin de başkenti
Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) düzenlenen “5 Aralık Türk Kahvesi Günü ve Geleneği” etkinliğinde, Türk kahvesi ve üçüncü nesil kahve çeşitleri tanıtıldı. Etkinliğe katılan genç girişimciler, Ankaralıların kahve kültürüne olan ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi.
ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN
Etkinlikte yer alan Ade Miel firmasının kurucularından Tahsin Onurhan Eyigün, Ankaralıların kahve kültürüne olan ilgisinin çok yüksek olduğunu belirterek, “Ankaralılar, kahveye olan ilgilerini her geçen gün artırıyor. Özellikle üçüncü nesil kahve çeşitlerine olan ilgi de giderek artıyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor” dedi.
KAHVENİN AROMA VE LEZZET TEKNİKLERİ
Eyigün, üçüncü nesil kahve demleme tekniklerinin, kahvenin aromasını daha iyi ortaya çıkardığını belirterek, “Üçüncü nesil kahve demleme teknikleri, kahvenin kendi potansiyelini ortaya çıkartabilecek demlemeler olarak en tercih edilebilen demleme biçimidir. Bu teknikler sayesinde, kahvenin tüm aromasını ve lezzetini yakalayabilirsiniz” diye konuştu.
ANKARA’DA KAHVE KÜLTÜRÜ
Eyigün, Ankara’daki kahve kültürünün giderek geliştiğini belirterek, “Ankara, kahve kültürü olarak çok gelişmiş bir şehir. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Türkiye’nin kahve kültürünü dünyaya tanıtmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.